18/11/11

PUFF, EL DRAC MÀGIC

                                                                                  
Aquesta és una cançó que explica la història d'un drac màgic, en Puff, i la seva amistat amb un nen. Es veu que es trobaven a la platja i durant tot el dia estaven junts i no paraven de fer coses. Fins i tot van a fer un viatge llarguíssim...Però aquell nen va anar creixent i les coses van canviar. Potser volia fer unes altres coses, potser tenia amics i amigues amb els que anava d'excursió, o cantàven, o fèien partits de bàsquet...La qüestió és que un dia es van separar.
Quan cantem aquesta cançó, sempre tenim algú al nostre costat que s'emociona. I això potser vol dir que aquesta cançó, per la seva lletra i per la seva melodia, té alguna cosa especial que ens arriba directa al cor.

PUFF, EL DRAC  MÀGIC també té la seva història:
El 1963, el trio nord-americà Peter, Paul & Mary va publicar la cançó, que va ser un èxit immediat en el circuit de música folk i, ràpidament, va passar a formar part de la cultura popular.
Ramon Casajoana, un dels components del Grup de Folk la va traduir i va ser incorporada al repertori del grup. La va publicar el 1968 en un  disc.

 Aquí la podeu escoltar en anglès:



 I aquí, cantada pel Grup de Folk  durant un concert l'any 2010.


La seguirem cantant i emocionant-nos, no?