4/5/13

WEST SIDE STORY

La pel·licula WEST SIDE STORY és un musical que  tracta d'una història d'amor entre un noi nordamericà (Tony) i una noia porto-riquenya ( María), tots dos pertanyents a dues bandes oposades.
La pel·lícula es va estrenar l'any 1961 i la banda sonora la va composar LEONARD BERNSTEIN. La música i els balls van tenir molt èxit, tant per la varietat d'estils com per la bellesa de moltes melodies.Va ser premiada amb diversos Premis Oscar.

Leonard Bernstein va néixer a  Massachusetts, EE UU, l'any 1918 i va morir a New  York l'any1990. Va ser director d' orquesta, pianista i composito. Les seves preferències musicals eren extenses i variades: des del classicisme fins al jazz.Les comèdies musicals és el enere que més popularitat li van donar.

Una de les cançons més conegudes és AMÈRICA, on el grup de porto-riquens canten sobre les contradiccions de viure a Estats Units: la i·lusió d'una vida millor es contraposa a la vida de pobresa que pateixen aquests emigrants. Aquí teniu la versió instrumental ( quartet de clarinets) i un fragment de la pel·lícula:

I per acabar, una altra cançó molt bonica: María.