10/2/16

QUARTET DE CORDA A L'ESCOLA

El proper dia 23 de febrer els cursos de P-5 a 4t tindrem la visita d'un Quartet de corda. Aquests dies estem preparant el concert mitjançant l'audició  de les peces que interpretaran.

J. S. BACH (1685-1750). Compositor d'Alemanya, de l'època anomenada Barroc (Segle XVII i tot el XVIII). En aquesta etapa s'estabilitza l'afinació dels instruments i l'armonia pren   importància. Es millora la construcció dels  violins i altres instruments d'arc. Els compositors escriuen obres per a  clavicèmbal i clavicordi.En l'època anterior es donava importància de la melodia i al cant. La Suite és la forma musical que es posa de moda. Pot ser per  a un instrument solista o un grup de cambra. Té vàries parts, alternant diferents danses, generalment ràpides i lentes.
                                                   Bach.jpg                        
          

W. A. MOZART: (1756-1791) Àustria. Compositor  de l'època anomenada Classicisme.(Es pren la data de la mort de J.S.Bach per fixar l'inici del Classicisme fins ben començat el segle XIX).  Malgrat la seva curta vida va composar obres en molts gèneres. En aquesta etapa els compositors tenen molt en compte l'estructura de les obres per tal que siguin equilibrades. La forma sonata és la que es posa més de moda, així com la simfonia (per a un grup més nombrós d'instruments). Mozart va adoptar el clarinet a l'orquestra.
  SERENATA NOCTURNA. ALLEGRO

                       
                                                   
JOHANNES BRAHMS:(1833-1897).Compositor nascut a Alemanya a l'època del  Romanticisme (segle XIX). Els artistes d'aquesta època volen la llibertat absoluta per a poder fer les seves creacions. Acostumen a  ser força rebels. Es valora molt l'expressió individual del músic. El piano és l'instrument romàntic número u. 
La Dansa hungaresa número 5 forma part d'un conjunt de 21 danses, basades en la música dels zíngars.


  
        
A la segona meitat del segle XIX  s'inicia el nacionalisme musical. Davant dels tres països més famosos musicalment (Alemanya, França i Itàlia), altres països volen afirmar-se. A Àustria, la família Strauss va difondre els valsos i les polques.

Pizzicato polka: atenció en com es produeix el so...L'arquet, on és??? 
          
I per acabar, aquest tango. CARLOS GARDEL