16/3/18

EL QUARTET QUÀRTIC a l'escola

Aquest matí hem tingut la visita del Quartet Quàrtic: L'Òscar, la Laia, en Nico i la Laia, o el que és el mateix: dos violins, una viola i un violoncel. Un quartet de corda que ens ha interpretat un repertori significatiu de l'evolució de la música.

En primer lloc, un fragment d'una de les suites de BACH, del Barroc.
Durant aquesta època, és molt important el baix continu. En aquest cas, el violoncel anava fent un acompanyament continuat.
    
La suite és una composició musical instrumental que consta d'un nombre indeterminat de moviments  basats en un en un ritme de dansa. El nom de suite, precisament es deu a ser un conjunt de fragments o peces que sonen uns darrere dels altres, com una successió.

Seguidament hem arribat al Classicisme, de la mà de W. A. Mozart i el quartet núm.3. 
Durant aquest període, hi ha una gran evolució en molts instruments, que es perfeccionen. Neix l'estil galant, ja que sovint la música va  dirigida a la  noblesa. L'estructura és clara, amb frases ben definides, brillant i equilibrada.
         
Nosaltres a l' aula de música havíem escoltat un fragment de Petita música de nit, també de Mozart:
         
Seguidament, la Dansa Hongaresa núm. 5 de Brahms, de l'època del Romanticisme:
        
En el Romanticisme es van valorar les diferents nacionalitats. Per això, en un viatge per Romania, el compositor es va impregnar del ritme i la sonoritat de les dandes d'aquella zona. Fixeu-vos en els canvis d'intensitat i en el tempo (lent-ràpid).En les arts, va ser molt important l'expressió dels sentiments.
Seguidament, hem pogut escoltar i vure una altra manera de tocar els instruments de corda: pessigant les cordes, sense l'arquet.
      
I del compositor català Isaac Albéniz, aquest tango amb aires d'havanera.
      
I un tango de Carlos Gardel (1890-1935). Gardel és considerat        com el representant més important del tango cantat.          
       

      
Perquè la música també és per ser ballada.
       
Per acabar, una obra de Claude Debussy, que  ara fa 100 anys que va morir.Recorda el ritme del jazz, del ragtime.

      
Gràcies, Quartet Quàrtic!!!