8/3/18

TALLER DE MÚSICS: CLARINET

En Pol és el clarinetista del Taller de Músics. 
Ens va explicar les parts que té el clarinet. I ens va dir que la peça més important, gairebé insignificant, és la llengüeta de canya. Sense ella el clarinet no podria sonar. La respiració mitjançant el diafragma és molt important.
      

     
Família de vent fusta. Les notes es produeixen amb la col·locació dels dits i bufant. Els instruments de vent metall, en canvi,la posició i la pressió dels llavis damunt l'embocadura de broquet també és determinant per fer diferents notes... es tracta d'un instrument homofònic, que només pot fer una nota darrera l'altra. En canvi, altres instruments poden fer acords i notes diferents al mateix temps (piano, guitarra...).

Va tocar dues peces. LULLABY OF BIRDLAND (que és una peça de jazz), i el BOLERO, de Maurice Ravel.
     

   

Després vam fer tres jocs: Un de percussió corporal, un d'imitar  la melodia que ell tocava i l'últim de caminar seguint un ritme binari (1,2...)i un ritme ternari (1,2,3...)

    
           
      

    
    
Finalment li vam fer algunes preguntes i vam saber que toca el saxo en un grup que es diu TARANTINATION, perquè toquen peces de les bandes sonores del director de cinema Quentin Tarantino.